Savooikool opgevuld met gehakt

Een typische wintergroente van bij ons: savooikool. Vul ze op met gehakt en dit wordt door jong en oud gesmaakt!

4 personen

  • 1 savooikool
  • +- 500 gr gehakt
  • enkele champignons
  • 2 dl groentebouillon
  • paneermeel
  • 1 ei
  • peper en zout
  1. Verwijder de bladeren één voor één (de grootste buitenste bladeren hoef je niet te gebruiken). Was de bladeren en kook ze een 2à3-tal minuten in lichtgezouten water. Giet af en leg ze op een keukenhanddoek. Verwijder eventueel de dikke nerven uit de bladeren.
  2. Meng het gehakt met een ei en wat paneermeel. Stoof de champignons apart even aan. Vul de savooikoolbladeren met wat gehakt en champignons. Bak de pakjes even aan twee kanten in een pan met klontje boter.
  3. Leg de pakjes daarna in een ovenschaal. Los een groentebouillonblokje op in 2 à 3 dl water en overgiet de pakjes savooi hiermee.
  4. Zet ongeveer 30 min. in de oven op 175°C. Lekker met gekookte aardappelen erbij. Smakelijk!