Nieuws

Vollegrondwitloof

Grondwitloof is een typisch Belgisch product!  Vooral het Brussels en Brabants witloof is zeer gekend en wordt door velen gesmaakt.  Het is slechts beschikbaar van oktober tot april. De grond waarin het witloof wordt gekweekt, zorgt voor de volle, intense smaak; knapperig en bitterzoet. 

De eerste spruiten

Ze werden geplant in mei en zijn nu klaar om geoogst te worden; onze heerlijke spruiten. Maak er een herfstachtig soepje van of bak ze samen met wat spekjes in de pan. Een gezonde portie vitaminen op je bord!

Nieuwe oogst appelen & peren

Op vele fruitbedrijven in ons land, is men volop bezig met het plukken van appelen en peren. Van ’s morgens tot ’s avonds wordt het fruit met veel zorg één voor één geplukt. In grote boxen vervoert men de appelen en peren nadien naar koelcellen op het bedrijf. Daar bewaart men ze op een correcte…

Kraakverse boontjes

We oogsten nog heerlijke boterboontjes en fijne, groene boontjes tot eind oktober. Iedere dag kraakvers in onze hoevewinkel. Profiteer er van; lekker, vers van ’t veld!

Vollegrondtomaten

We kijken elk jaar weer uit naar een nieuw groenteseizoen vol met primeurs. Vanaf nu zijn er weer de lekkere vollegrondtomaten! Je kent ze wel;  heerlijk vruchtvlees, bomvol smaak. In verschillende variëteiten te verkrijgen:   trostomaten, snoeptomaatjes, coeur de Boeuf, bonktomaten,…

EERSTE ASPERGES!

Een zachte winter en vroege lenteprik in februari zorgen voor een zeer vroege start van het aspergeseizoen  dit jaar.  We hebben enkele warme dagen gehad in het voorjaar waardoor de grond vroeger dan normaal opwarmt en de asperges sneller beginnen groeien in de zandgrond.   De nachten zijn nog fris waardoor er nog geen grote hoeveelheden…