Nieuws

Start aspergeseizoen

Net voor Pasen start ook het vollegrond aspergeseizoen. Deze heerlijke seizoensgroente is een topper van het moment. Op Vlaamse wijze, aspergesoep, met olijfolie,… De mogelijkheden zijn divers!

Voorjaarswerkzaamheden op het veld

In maart begint de lente en kriebelt het om buiten op het veld te werken. De grond klaarmaken, zaaien, planten, … Deze werkzaamheden starten in het voorjaar. De eerste venkel, aardappelen en erwten zijn reeds geplant en kunnen volop groeien. Als bescherming tegen koude nachten, voorzien we ze de eerste weken van een extra warm…

Nu in ’t seizoen:

Heerlijke wintergroenten: pastinaak, prei, knolselder, savooikool, spruiten, witte- en rodekool, peterseliewortel, aardpeer, … Deze groenten zijn de komende wintermaanden op hun best. Ze komen volop tot hun recht in puree, ovenschotels of stoofpotjes. Ga er zeker mee aan de slag. Superveel vitaminen op je bord!

Spruitjesseizoen

We zitten weer volop in het spruitjesseizoen. Zodra de herfst zich aankondigt, zijn de eerste spruiten daar. We oogsten ze een ganse winter door, tot in maart. Een gezonde groente, vol vitaminen om je weerstand op peil te houden tijdens de winter. Zet deze groene bolletjes zeker eens op het menu.

Volop boontjes

Het boontjesseizoen is wat later op gang gekomen door de weersomstandigheden, maar nu wordt er volop geoogst. Zowel groene boontjes als boterboontjes. Je kan ze ook reeds invriezen voor tijdens de winterperiode. We oogsten ze nog tot eind oktober!

Stormschade

Dinsdag 9 juli ging er een hevige storm gepaard met hagel en regen over ons heen. Het ging allemaal heel snel… We stonden machteloos. Twee kippenkarren werden omvergegooid, één ervan is volledig vernield. De tweede konden we nog redden al lieten enkele kippen hierbij het leven. Momenteel doen de overige kipjes het goed en leggen…

Eindejaar

Spruiten, grondwitloof, kruiden, champignons, prei, tomaten, … Een bestelling voor de feestdagen? Graag uw bestelling ten laatste donderdag 21 december doorgeven, om af te halen op 22-23 of 24 december.

Spruiten eigen teelt

Het spruitenseizoen is volop bezig. Verse spruitjes zijn er tot eind maart. Een typische wintergroente, vol vitaminen. Je kan er alle kanten mee uit in de keuken. Een smeuïge puree, of gegratineerd in de oven. Een soepje kan ook altijd!