Nieuws

Nieuwe aardappelen

Lang naar uitgekeken… Nieuwe, jonge aardappelen! Omdat de schil van deze aardappelen broos is, worden ze met de hand geraapt en in bakken gelegd. Ze bewaren nog niet heel lang. Je kookt de aardappelen eerst af en bakt ze nadien in de pan, een echte seizoenstopper op je bord!

ASPERGES EIGEN TEELT

Een seizoenstopper van formaat: de asperges. Ze zijn er vanaf half april tot eind juni. Een kort en krachtig seizoen, geniet er ten volle van. Hemels, smaakvol, betoverend. Enkele termen die de smaak van asperges verwoorden.

Karrelees ‘Hertsvelder’

Met trots laten we jullie kennis maken met een echt streekbier: de ‘Hertsvelder’. In samenwerking met huisbrouwerij Karrelees, kwam dit bier tot stand. De gerst werd gekweekt op onze velden. Na de oogst van dit graan vorige zomer, werd het tot mout verwerkt. Hertsvelder Lager is een bier van lage gisting. De bloemige en fruitige…

Honing rechtstreeks van de imker

We hebben verschillende smaken honing in ons aanbod: lente, zomer, fruitbloesem, koolzaad, phacelia, linde, acacia. Tijdens de wintermaanden geeft honing een boost voor onze immuniteit en verhoogt het onze weerstand, het werkt verzachtend bij verkoudheden. Een verstandige ‘grootmoeder-remedie’: doe een lepel honing in warme melk of kruidenthee. Je kan dit het best met kleine slokjes…

Geschenkmand voor de feestdagen?

Een geschenkmand met groenten of fruit is altijd leuk om iemand mee te verrassen. Ook leuk zijn geschenkmanden met Belgisch bier of schuimwijn, chocola, wafeltjes, pasta, tomatensaus, confituur, … Maak je keuze in onze hoevewinkel of op de webshop.

EIGEN TEELT: spruiten

Het spruitenseizoen is volop bezig en loopt nog de hele winter door. Dagelijks oogsten we spruiten en deze worden nadien met de hand geschoond. Enkel nog wassen en daarna direct klaar om te gebruiken!

Grondwitloof

GRONDWITLOOF, dat is een groente met traditie! Geteeld en verzorgd in de volle grond en met handen geoogst en geschoond. De bitterzoete smaak en de knapperigheid maken van deze groente een seizoenstopper!  Het seizoen is nu goed gestart en loopt tot maart!

Week van de steak-friet (6-13 oktober)

Tijdens deze week staat het favoriete, nationale menu van velen in de kijker. Ga aan de slag met producten van hier. Kies voor zelf gemaakte frietjes! Helemaal niet moeilijk en superlekker! – Schil enkele grote aardappelen– Snij ze met een frietsnijder in frietjes of snij ze zelf met een mesje in frietjes. – Bak de…

Nieuw: Belgische pasta

Verogi is een landbouwbedrijf in Wallonië waar tarwe wordt gekweekt. Van deze tarwe maakt men nadien lekkere, artisanale pasta’s. Zowel bruine als witte pasta’s met een unieke smaak! Dit hoeveproduct is vanaf nu te koop in onze hoevewinkel.

Nieuwe oogst appelen & peren

Het plukseizoen is begonnen bij de fruittelers. Verschillende soorten appelen en peren worden de komende weken vers geplukt. Kom langs in onze hoevewinkel en ontdek de vroegste appel- en perensoorten recht van de fruitteler!