Nieuws

Groene boontjes & boterboontjes

Wat zijn het typische zomergroenten: boontjes van eigen bodem! Het klimaat in Vlaanderen laat toe om van juni tot oktober boontjes te oogsten. Geniet dus volop van deze gezonde groente tijdens de zomermaanden!

Erwten: kleine, groene toverbolletjes!

De oogst van onze erwten loopt volop. Deze supergezonde peulvrucht moet je geproefd hebben! Het is onvoorstelbaar hoeveel gezonde voedingsstoffen in zo’n klein bolletje passen. Zo worden ze aangeprezen als bouwsteen tegen diabetes en hart- en vaatziekten. Er is wel werk aan de winkel bij deze vrucht; de bolletjes zitten in de peul en moeten…

Nieuwe aardappelen

Ze zijn daar weer, de vroege aardappelen. Ze worden voorzichtig uitgereden met de machine en daarna met de hand geraapt. Een heerlijke primeurgroente! Dunne schil, makkelijk te krabben. Geschikt om te koken en nadien te bakken in de pan. Smakelijk!

Asperges

De aspergeoogst is goed en wel bezig. Geniet van deze typische seizoensgroente. Tot eind juni verkrijgbaar!

Corona update

Wij behouden tot nader order onze gewone openingsuren. Hou rekening met het volgende: er mogen maximum 4 personen tegelijk binnen én houd afstand van elkaar !! Online bestellen is mogelijk via onze webshop: www.hoevewinkelthertsveld.be/bestel-onlineAfhalen kan daags nadien en je betaalt bij afhaling. Hou het gezond!

Fruit van het moment: citrus

Deze periode van het jaar smaakt citrusfruit op z’n best. Denk maar aan de bloedappelsienen, clementines, pompelmoezen, eet- en persappelsienen en mineola’s. Een ruime keuze om voldoende te variëren.

Kolen zijn cool!

Profiteer van winterse seizoensgroenten! Ze zitten boordevol smaak en heel veel vitaminen! Enkele toppers van dit seizoen: knolselder, pastinaak, prei, savooikool, schorseneren, spruiten, witte kool en witloof !

Tijd voor typische seizoensgroenten!

De winter komt stilaan piepen… De eerste koude nachten, bevroren plassen, witte landschappen. Tijd om in de keuken met die heerlijke wintergroenten te koken. Denk maar aan pastinaak, aardpeer, schorseneren, peterseliewortel, … Ze smaken geweldig in een stoofpotje of een echte hutsepot.

Vollegrondwitloof

Grondwitloof is een typisch Belgisch product!  Vooral het Brussels en Brabants witloof is zeer gekend en wordt door velen gesmaakt.  Het is slechts beschikbaar van oktober tot april. De grond waarin het witloof wordt gekweekt, zorgt voor de volle, intense smaak; knapperig en bitterzoet. 

De eerste spruiten

Ze werden geplant in mei en zijn nu klaar om geoogst te worden; onze heerlijke spruiten. Maak er een herfstachtig soepje van of bak ze samen met wat spekjes in de pan. Een gezonde portie vitaminen op je bord!