Nieuws

Spruiten eigen teelt

De herfst kondigde het spruitenseizoen aan, dagelijks worden ze vers geoogst en geschoond. Echte vitaminebommetjes zijn het!  Ze zitten boordevol vitamine C.  Ze zijn net als andere groenten belangrijk voor je weerstand in de winter. 

Grondwitloof

Grondwitloof is een typisch Belgisch product!  Vooral het Brabants witloof is zeer gekend en wordt door velen gesmaakt.  Het is slechts beschikbaar van oktober tot april. De grond waarin het witloof wordt gekweekt, zorgt voor de volle, intense smaak; knapperig en bitterzoet. 

Nieuwe oogst appelen en peren

September is dé maand waarin er volop appelen en peren worden geplukt bij de fruittelers. In de fruitstreek zie je overal grote bakken verschijnen tussen de boomgaarden, hierin wordt het fruit bewaard. De appelen en peren die je bij ons koopt, komen recht van een fruitteler uit Merchtem. Zo kort de keten, zo vers het…

Groene boontjes en boterboontjes

Er wordt lang naar uitgekeken; het seizoen van de boontjes! Het weer bij ons in Vlaanderen laat toe om vanaf april boontjes te zaaien waardoor er geoogst kan worden van juni tot oktober. Profiteer volop van deze zomerse, Belgische topgroente!

Vollegrondtomaten

Dat zijn tomaten, bomvol smaak. Hét seizoen van de Belgische tomaat: de zomer! Deze groente kan je op verschillende wijzen klaarmaken. Knapperig in salades, een traditionele tomatensoep, zelf gemaakte provençaalse saus, … Je moet ze geproefd hebben!

Nieuwe aardappelen

Ze zijn er weer! Je kent ze wel… de vroege aardappelen met dunne schil. Ze worden als eerste aardappel geoogst vanaf mei-juni. Omdat de schil zo fragiel is, worden ze met de hand geraapt en dus niet machinaal gerooid. Ze zijn heel lekker als je ze afkookt en nadien bakt in de pan met een…

Aspergeseizoen

Daar zijn de asperges weer! Het seizoen is dit jaar trager op gang gekomen, de koude nachten zorgden namelijk voor minder asperges begin april. Het seizoen loopt tot eind juni, geniet er van !

Gekoelde afhaalautomaat

Je hebt hem misschien al opgemerkt of een keertje uitgetest: onze afhaalautomaat! Enerzijds kan je je bestelling van groenten en fruit afhalen wanneer het jou uitkomt (tussen dinsdag en zaterdag) en anderzijds bieden we jullie seizoensproducten 24u/24u aan. Via onze webshop www.hoevewinkelthertsveld.be/bestel-online kan je minstens één dag op voorhand een bestelling plaatsen van groenten en…

Geschenkmanden

Bij een klein en gezellig feest horen ook geschenken! We maken verschillende geschenkmanden volgens jouw wens. Kijk alvast op onze webshop; een fruitmand of feestmand met lokale producten, … Een leuk kado voor iedereen !

Daar zijn de spruiten weer!

De herfst is in het land, dan kondigt ook het spruitjesseizoen zich weer aan! We plantten ze in mei en vanaf nu zijn ze klaar om geplukt te worden. Van oktober t.e.m. maart oogsten we dagelijks verse spruiten. Nadat ze geoogst zijn, worden ze één voor één met de hand geschoond. Zo hoef je ze…