Nieuws

Nieuwe aardappelen!

Lang naar uitgekeken… De nieuwe, jonge aardappelen! Omdat de schil van deze aardappelen broos is, worden ze met de hand geraapt en in bakken gelegd. Ze bewaren nog niet heel lang. Je kookt de aardappelen eerst af en bakt ze nadien op in de pan, een echte seizoenstopper op je bord!

Primeur asperges

Het aspergeseizoen is op gang getrokken. De eerste asperges zijn beschikbaar in onze hoevewinkel. Weliswaar zijn de eerste asperges van verwarmde teelt. De verwarming in de grond zorgt voor een stabiele temperatuur, waardoor de asperges vlotter groeien.

Spruiten eigen teelt

De herfst kondigde het spruitenseizoen aan, dagelijks worden ze vers geoogst en geschoond. Echte vitaminebommetjes zijn het!  Ze zitten boordevol vitamine C.  Ze zijn net als andere groenten belangrijk voor je weerstand in de winter. 

Grondwitloof

Grondwitloof is een typisch Belgisch product!  Vooral het Brabants witloof is zeer gekend en wordt door velen gesmaakt.  Het is slechts beschikbaar van oktober tot april. De grond waarin het witloof wordt gekweekt, zorgt voor de volle, intense smaak; knapperig en bitterzoet. 

Nieuwe oogst appelen en peren

September is dé maand waarin er volop appelen en peren worden geplukt bij de fruittelers. In de fruitstreek zie je overal grote bakken verschijnen tussen de boomgaarden, hierin wordt het fruit bewaard. De appelen en peren die je bij ons koopt, komen recht van een fruitteler uit Merchtem. Zo kort de keten, zo vers het…

Groene boontjes en boterboontjes

Er wordt lang naar uitgekeken; het seizoen van de boontjes! Het weer bij ons in Vlaanderen laat toe om vanaf april boontjes te zaaien waardoor er geoogst kan worden van juni tot oktober. Profiteer volop van deze zomerse, Belgische topgroente!

Vollegrondtomaten

Dat zijn tomaten, bomvol smaak. Hét seizoen van de Belgische tomaat: de zomer! Deze groente kan je op verschillende wijzen klaarmaken. Knapperig in salades, een traditionele tomatensoep, zelf gemaakte provençaalse saus, … Je moet ze geproefd hebben!

Nieuwe aardappelen

Ze zijn er weer! Je kent ze wel… de vroege aardappelen met dunne schil. Ze worden als eerste aardappel geoogst vanaf mei-juni. Omdat de schil zo fragiel is, worden ze met de hand geraapt en dus niet machinaal gerooid. Ze zijn heel lekker als je ze afkookt en nadien bakt in de pan met een…