We hebben verschillende smaken honing in ons aanbod: lente, zomer, fruitbloesem, koolzaad, phacelia, linde, acacia. Tijdens de wintermaanden geeft honing een boost voor onze immuniteit en verhoogt het onze weerstand, het werkt verzachtend bij verkoudheden. Een verstandige ‘grootmoeder-remedie’: doe een lepel honing in warme melk of kruidenthee. Je kan dit het best met kleine slokjes…
Nieuws
Geschenkmand voor de feestdagen?
Een geschenkmand met groenten of fruit is altijd leuk om iemand mee te verrassen. Ook leuk zijn geschenkmanden met Belgisch bier of schuimwijn, chocola, wafeltjes, pasta, tomatensaus, confituur, … Maak je keuze in onze hoevewinkel of op de webshop.
EIGEN TEELT: spruiten
Het spruitenseizoen is volop bezig en loopt nog de hele winter door. Dagelijks oogsten we spruiten en deze worden nadien met de hand geschoond. Enkel nog wassen en daarna direct klaar om te gebruiken!
Grondwitloof
GRONDWITLOOF, dat is een groente met traditie! Geteeld en verzorgd in de volle grond en met handen geoogst en geschoond. De bitterzoete smaak en de knapperigheid maken van deze groente een seizoenstopper! Het seizoen is nu goed gestart en loopt tot maart!
Week van de steak-friet (6-13 oktober)
Tijdens deze week staat het favoriete, nationale menu van velen in de kijker. Ga aan de slag met producten van hier. Kies voor zelf gemaakte frietjes! Helemaal niet moeilijk en superlekker! – Schil enkele grote aardappelen– Snij ze met een frietsnijder in frietjes of snij ze zelf met een mesje in frietjes. – Bak de…
Nieuw: Belgische pasta
Verogi is een landbouwbedrijf in Wallonië waar tarwe wordt gekweekt. Van deze tarwe maakt men nadien lekkere, artisanale pasta’s. Zowel bruine als witte pasta’s met een unieke smaak! Dit hoeveproduct is vanaf nu te koop in onze hoevewinkel.
Nieuwe oogst appelen & peren
Het plukseizoen is begonnen bij de fruittelers. Verschillende soorten appelen en peren worden de komende weken vers geplukt. Kom langs in onze hoevewinkel en ontdek de vroegste appel- en perensoorten recht van de fruitteler!
Start boontjesseizoen
Kraakverse groenten van eigen bodem: boterboontjes en groene boontjes. Toppers van het seizoen! Geniet nu tot in oktober van deze twee, heerlijke soorten boontjes.
Nieuwe aardappelen!
Lang naar uitgekeken… De nieuwe, jonge aardappelen! Omdat de schil van deze aardappelen broos is, worden ze met de hand geraapt en in bakken gelegd. Ze bewaren nog niet heel lang. Je kookt de aardappelen eerst af en bakt ze nadien op in de pan, een echte seizoenstopper op je bord!
Belgische andijvie, boterboontjes, snijbonen, …
Een voorjaar met een fris, nieuw aanbod. Primeurgroenten die kraakvers geoogst zijn, heerlijk om mee aan de slag te gaan in de keuken.