Ovenschotel met schorseneren, knolselder en broccoli

Een winterse ovenschotel met verschillende groenten; boordevol vitamines. Met een krokant kaaskorstje; heerlijk toch!

4 personen

  • grote aardappelen
  • 1/2 kg schorseneren
  • 400 gr knolselder
  • 1/2 broccoli
  • bieslook
  • geraspte kaas
  • melk
  • peper, zout, nootmuskaat
  1. Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes van 2 cm. Doe hetzelfde met de schorseneren en knolselder.
  2. Gaar de aardappelen samen met de schorseneren en knolselder beetgaar in de melk op smaak gebracht met nootmuskaat, peper en zout . Schep de aardappelen en de groenten uit de melk. Bewaar de melk.
  3. Snijd de broccoli in roosjes en blancheer in licht gezouten kokend water. Giet af onder koud stromend water.
  4. Meng de aardappelen en de groenten en doe in een ovenschaal. Kruid eventueel nog wat bij. Lepel hierover een beetje van de resterende melk en bestrooi met de kaas. Gratineer 10 minuten in een voorverwarmde oven van 220°C. Werk af met gesnipperde bieslook.
  5. Heel lekker met varkenshaasje! Smakelijk!

TIP:
overschot aan knolselder en broccoli kan je perfect in een soep verwerken!