Risotto Primavera

Heerlijk recept voor de liefhebbers van risotto. Door de combinatie van onze zelfgeteelde erwten en asperges is dit een topper!

4 personen

  • 300gr risottorijst
  • bussel witte asperges
  • courgette
  • 150gr erwten
  • sjalot
  • teentjes knoflook
  • 2el gehakte bladpeterselie
  • 50ml lichte room
  • 75gr geraspte parmezaan
  • 125ml witte wijn
  • liter warme groentenbouillon
  • olijfolie
  • boter
  • peper en zout
  1. Pel en snipper de sjalot en knoflook. Fruit ze glazig in wat olijfolie. Voeg de rijst toe en roer tot alle korrels met olie bedekt zijn. Blus met de wijn en laat inkoken.
  2. Schenk een pollepel bouillon bij de rijst en roer op zacht vuur tot het vocht opgenomen is. Herhaal dit tot de rijst smeuïg is, maar nog beet heeft. Dat duurt zo’n 20 min.
  3. Maak de groenten schoon. Snij de asperges in schuine stukken en de courgette in blokjes.
  4. Stoof de asperges kort aan in wat boter. Voeg de courgette en de erwten toe en meng. Laat afgedekt 4 minuten stoven.
  5. Schep de groenten bij de risotto en warm even door. Roer er de room, de parmezaan en de peterselie door. Warm nog even door. Kruid met peper en zout. Werk af met wat plukjes peterselie.