Savooikool met pancetta, tijm en mozarella

Een winterse groente die heel lekker gaat smaken met deze ingrediënten. Een verrassende combinatie die je zeker moet geproefd hebben.

4 personen

  • savooikool
  • 10 sneetjes pancetta
  • 500 gr pasta (vlindertjes)
  • takjes tijm (afgeritst)
  • handvol parmezaanse kaas
  • zout en peper
  • 200gr mozarella (in blokjes)
  • 125gr pijnboompitten (geroosterd in de pan)
  • olijfolie
  1. Verwijder de buitenste bladeren van de savooikool. Doe de savooi in vieren, verwijder het hart en snij het in dunne sliertjes.
  2. Bak de pancetta goudbruin in een pan met een beetje olijfolie. Doe de knoflook en de tijm erbij en laat zachtjes meebakken. Als de knoflook zacht is, doe je de reepjes savooikool en Parmezaanse kaas erbij. Roer alles en leg een deksel op de pan. Laat nog 5 minuten smoren terwijl je de pan af en toe schudt.
  3. Kook ondertussen de pasta gaar.
  4. Als de savooikool zacht is, breng deze op smaak met olijfolie, peper en zout.
  5. Schep de uitgelekte pasta door de kool. Voeg op het allerlaatste moment de mozzarella en de pijnboompitten toe. Smakelijk.