Pompoensoep
Verras je gasten met dit lekkere hapje; een groentetaartje met spinazie en feta.
4 personen
- 300gr spinazie
- 1 ajuin
- 1 teentje knoflook
- 1 kl dille fijngehakt
- 75gr feta verkruimeld
- 2 eieren
- 1 rol bladerdeeg kant-en-klaar
- olijfolie
- peper en zout
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Verhit wat olijfolie in een pan. Spoel de spinazie en laat hem slinken in de olie. Schep in een vergiet en duw het vocht er goed uit. Pel en snipper de ui en de knoflook.
-
Doe de spinazie in een kom en meng met 50g feta, de gesnipperde ui en knoflook, de fijngehakte dille en 1 eetlepel olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Zet even opzij.
-
Klop in een andere kom 1 ei los en meng door het spinaziemengsel.
-
Snij het vel bladerdeeg in 6 gelijke vierkantjes. Leg ze in met bakpapier beklede muffinvormpjes en duw goed tegen de bodem en de randen. Verdeel er de spinazievulling over. Bestrooi met de rest van de fetakaas.
-
Klop het andere ei los en bestrijk de deegranden. Zet de taartjes 25 minuten in de oven tot ze goudbruin gebakken zijn. Werk af met bladpeterselie.
TIP:
Je kan eventueel om een zachtere smaak te bekomen, ricotta kaas gebruiken.