Pompoencake

Als je pompoensoep gemaakt hebt, heb je dikwijls een stukje pompoen over, uitstekend om te gebruiken in dit recept. Je cake krijgt een oranje kleur én smaakt lekker !

4 personen

  • 200 gr pompoen
  • 200 gr suiker
  • zakje vanillesuiker
  • 200 gr zelfrijzende bloem
  • 200 gr boter
  • 4 eieren
  1. Meng de zachte boter met de suiker. Voeg de eieren één voor één toe en meng goed. Doe er de vanillesuiker bij en mix goed.
  2. Kook de in stukjes gesneden pompoen in een beetje water. Laat goed uitlekken en pureer. Roer de gepureerde pompoen door het mengsel en daarna de zelfrijzende bloem.
  3. Schep alles luchtig door elkaar. Giet in een cakevorm en bak in een voorverwarmde oven gedurende 45 minuten op 160°. Controleer of de cake droog is door er een priem in te steken.