Tomatensoep met balletjes

Een soep die iedereen lust, overheerlijk met verse tomaten!

4 personen

  • 2 ajuinen
  • 3 wortelen
  • 1 prei
  • 1,2 kg tomaten
  • el Geconcentreerde tomatenpuree
  • blokje kippenbouillon
  • klontj ebakboter
  • tijm & laurier
  • peper en zout
  • 250 gr gehakt
  1. Spoel de tomaten en snijd deze in stukken. Pel en snipper de ui fijn.
  2. Snij het meeste groen van de prei, spoel het preiwit en snij het in ringen. Schil de wortelen en snijd deze in blokjes.
  3. Fruit de ui glazig in een beetje boter. Doe er de andere groenten bij. Laat een paar minuten zacht stoven.
  4. Schenk er +-2,5l water bij en de bouillonblokjes. Voeg er wat tijm en een blaadje laurier aan toe. Kruid met peper en zout. Laat een kwartiertje zacht koken.
  5. Neem tijm en laurier eruit. Draai de soep door een roerzeef. Breng ze weer tot tegen de kook aan. Roer er de tomatenpuree door en kruid ze eventueel nog wat bij met peper en zout. Rol balletjes van het gehakt en voeg deze pas op het laatste toe aan de soep. Laat ze enkele minuten meekoken.
  6. Om te garneren, leg je in elk bord een blaadje basilicum of takje peterselie! Smakelijk !

TIP:
Je kan de soep ook mixen.   Maar dan moet je ze daarna wel zeven.