Spruitjessoep met spekjes

Een lekkere kom soep in de winter, daar gaat niets boven! Laten we er een soep van maken met een typische wintergroente; spruitjes!

4 personen

  • kg spruitjes
  • 3 ajuinen
  • 1 preiwit
  • teentje look
  • takje tijm & laurier
  • l kippenbouillon
  • peper, zout, nootmuskaat
  • 250 gr gezouten spekblokjes
  1. Schil de ajuinen en snij deze in grove stukken. Was de spruitjes en prei en snij deze ook in stukken. Snij de gepelde look in stukjes.
  2. Smelt een klontje boter in een soepketel en voeg ajuin en look toe. Na een paar minuten voeg je de spruitjes en de prei toe. Voeg ook een takje laurier en tijm toe. Voeg 3l kippenbouillon toe of 6 kippenbouillonblokjes en zet de groenten onder water.
  3. Bak de spekblokjes in een pan en houd deze apart.
  4. Als de soep ongeveer 30 minuten gekookt heeft, haal je tijm en laurier eruit. Mix de soep mooi glad. Voeg naar smaak peper, zout en nootmuskaat toe.
  5. Doe de soep in een soepkom en voeg per portie enkele spekblokjes toe als garnituur. Smakelijk!