Rode kool met appelen
Een gezonde klassieker; rode kool met appelen. Lekker met worstjes of spek!
4 personen
- 1 rode kool
- +- 1kg (stoof)appelen
- 1 ajuin
- 25cl water
- 3el azijn
- 1 klontje boter
- 1 blaadje laurier
- 5el suiker
-
Snijd de rode kool in 4 delen. Verwijder de dikke hoofdnerven en snij verder in stukken. Snij de ui in ringen. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij ze in stukken.
-
Stoof de ajuin aan in een klontje boter. Voeg er de rode kool, de azijn, de suiker en het water aan toe. Voeg ook laurier toe.
-
Doe de stukken appel bij de rodekool. Laat op een zacht vuur 40 à 50 minuten koken onder deksel, tot de rode kool zacht is. Roer ook regelmatig om zodat deze niet aanbrandt onderaan.
-
Je kan naar eigen smaak nog wat suiker toevoegen. Smakelijk!