Slaatje met prinsessenbonen

Een heerlijk fris slaatje met boontjes, tomaten en ijsbergsla. Lekker bij vis of als hoofdgerecht op warme dagen.

4 personen

Voor het slaatje
  • 500gr prinsessenbonen
  • ijsbergsla
  • tomaten in stukjes
  • 150gr fetakaas
  • 50gr pijnboompitten
  • 12 zwarte olijvenin stukjes
Voor de dressing
  • 4el olijfolie
  • 4el witte wijnazijn
  • koffielepels zachte mosterd
  1. Kook onze prinsessenbonen ongeveer 7 minuten en spoel ze af met koud water.
  2. Doe de boontjes en de gesneden ijsbergsla bij elkaar in een kom. Verkruimel de fetakaas erover en verdeel de tomatenstukjes erover. Bak de pijnboompitten eerst bruin in een pan en voeg ze toe aan je slaatje. Voeg als laatste de olijven toe.
  3. Meng al de ingrediënten voor de dressing en giet over je slaatje. Je kan als alternatief koolzaaddressing gebruiken bij dit slaatje!